Militärfrisyr

Militärer har ofta hårda krav på hur de får se ut, man ska ha uniform på sig och tatueringar får inte uppfattas som sexistiska eller kränkande. Frisyren får dock se ut hur som helst så länge den får plats under hjälmen och inte stör synen på något sätt.

Det kan bli svettigt under hjälmen

Alla som åkt skridskor på gympan eller spelat ishockey vet att man blir svettig under hjälmen. Svett kyler ned och gör att man kan frysa. Därför är det bland manliga soldater vanligt att ha militärfrisyr, en frisyr där huvudet är helrakat eller snaggat. På vintern kan man med en sådan frisyr lättare få plats med en tunn mössa under soldathjälmen om man så vill. Det kan göra kylan mer uthärdlig.

Samhörighet

Man bör inte förringa det faktum att man undermedvetet känner en större samhörighet med människor som liknar en själv. Om man då har militärfrisyr precis som kollegorna kan det vara lättare att komma överens. Det leder också till en mindre mängd glåpord om lustiga frisyrer när alla deltar på lika villkor. Nackdelen är att det kan vara svårt att lägga personer på minnet om de ser ungefär likadana ut upptill.

Related Posts

ezy