Snusa inom Försvarsmakten – är det ok?

Begrepp som militär, värnplikt och försvar för snabbt tankarna till strikta regler och disciplin. Men vad gäller för dig som snusar? Det kan låta som en liten bagatell, men är snuset din bästa vän är frågan högst rimlig.

Är du snusare och ska göra värnplikten eller vill jobba inom Försvarsmakten? Här får du veta mer om vilka regler som gäller!

Snus – en klassiker

Att värnpliktiga eller anställda inom försvaret snusar är knappast något nytt. Tvärtom har svenska snusmärken som General Snus varit en populär klassiker ända sedan slutet av 1800-talet. Det är med andra ord inte särskilt ovanligt att snusare även förekommer inom Försvarsmakten. Som en parallell är det lite lustigt att just namnet General Snus dessutom klingar militäriskt, även om det kommer från ordet “generell”.

Vad säger reglerna?

Det finns inga specifika regler som förbjuder användandet av General Snus eller andra tobaksvaror. Däremot kan det vara förbjudet att ta med snus i fält under övning. I värsta fall innebär det att du helt enkelt får klara dig utan din älskade General Snus under flera dagar.

General Snus kan bidra till upprustning

På senare tid har regeringen föreslagit olika sätt för att få in skattepengar till att rusta upp försvaret. Faktum är att en prisökning på tobaksvaror som General Snus, men också sprit och cigaretter, planeras användas till ändamålet.

Related Posts

ezy