Drönare

Drönare har fullkomligt exploderat i popularitet under 2010-talet, något som givetvis det militära väsendet tagit fasta på. I princip samtliga militära styrkor har någon typ av drönare.

Vad är en drönare?

En drönare är en elektronisk flygenhet som är utrustad med sensorer och propellrar. Man skulle kunna benämna den som en miniatyr av en helikopter. Privatpersoner får använda drönare enligt regelverk som bland annat fastställs av länsstyrelserna. De får inte flyga hur högt som helst och de får inte flyga hur långt som helst. De får inte användas för att spionera på folk (tänk på paparazzis), ej heller för att störa ordningen. Det är okej att ta bilder av omgivningen, men ej av skyddsobjekt såsom militärbaser.

Militärer använder drönare för att inspektera läget hos fiendetrupper, men även för att skjuta med. I somliga fall används drönare också för att transportera förnödenheter som mat, vatten och medicin till soldater som är i nöd. Kort sagt är drönare en viktig elektronisk enhet för många militära styrkor idag.

Vilka företag utvecklar drönare?

Då olika företag skapar drönare för olika ändamål finns det en uppsjö av drönarföretag. Ibland är det stora bolag som skapar sina egna drönare, ibland är det renodlade drönarföretag.

Related Posts

ezy