Svenska militären och ungdomar

Det kan kännas uppenbart vad den svenska militären gör, det vill säga skydda Sveriges gränser. Men i själva verket så gör militären en mängd olika saker som man inte riktigt vet om. Det kan handla om allt från att ge ut medicin till att ta hand om olika typer av skyddsrum ute i landet. Under coronaviruset i Stockholm har de exempelvis byggt ett fältsjukhus utanför staden som ska ta hand om sjuka.

Hur blir man militär?

Oftast så blir man militär efter gymnasiet. Exempelvis tänker många ungdomar just nu på att skriva högskoleprovet 2020 för att ta sig vidare. Men inte alla klarar detta och då ser de militären som en spännande väg att gå. Många svenska ungdomar har framför allt problem med de kvantitativa delarna av högskoleprovet.

Varje år får man som ungdom möjlighet att söka in till lumpen. I princip så kommer alla in på programmet och under utbildningen tjänar de flesta svenska ungdomarna också sina första pengar själva.

Vad lär man sig som ungdom inom militären?

När man går lumpen så lär man sig ofta om framtidens krigsföring och olika typer av hot som riktas mot Sverige. Man lär sig även hur man tar hand om sig själv, något som är viktigt för de svenska ungdomarna då de inte spenderar speciellt mycket tid utomhus längre.

Related Posts

ezy